Dojo Etiquete / huisregels Dojo Saiha

Huisregels, Dojo Saiha voor alle leerlingen:

Om de trainingen zo soepel mogelijk te laten verlopen vragen wij om de huisregels / Dojo regels goed door te lezen en eraan te houden. De Dojo regels gelden voor alle leerlingen van Dojo Saiha

 1. Wees op tijd aanwezig. Tien minuten voor de les begint is de Dojo open.                          Schoenen uit in de Dojo!
 2. Wanneer je de Dojo binnen komt dan maak je een buiging en/of groet met ‘’0su’’
 3. Ben je te laat voor de Karate les, loop dan niet zomaar de les binnen. Ga dan i.v.m. veiligheid en Dojo etiquette op je knieën zitten bij de deur in de Dojo en wacht je op het teken van de Sensei dat je de les kan betreden.
 4. Drinken in een pauze van de karate les mag. Zorg wel voor een flesje wat je dicht kan draaien of een bidon, dus geen pakjes drinken. Eten in de Dojo is niet toegestaan, hieronder wordt ook kauwgum verstaan.
 5. Draag geen sieraden tijdens de les zoals, oorbellen, ketting, horloges of scherpe voorwerpen zoals haarspelden tijdens de training. Sieraden die niet uitgedaan kunnen worden moeten afgeplakt worden met een pleister of tape.
 6. Het dragen van petten en mutsen etc. tijdens de lessen is verboden. Het dragen van een hoofddoek is toegestaan, mits het een erkende sportdoek is.
 7. Zorg ervoor dat je karatepak (Gi) schoon en gestreken is. Een wit shirt of hemd onder de karatepak is bij dames toegestaan.
 8. Mocht je niet lekker zijn of een blessure hebben vermeld dit dan aan de Sensei.
 9. Naar de WC gaan doen we voor de les en niet tijdens de les.
 10. Tijdens de training is lang haar in een staart. Met scherpe nagels kan je jezelf verwonden en anderen. Zorg ervoor dat je nagels dus kort geknipt zijn en je handen en voeten goed schoon zijn.
 11. Wij adviseren om geen bril, gehoorapparaten, beugels etc. te dragen tijdens de training en activiteiten. Mocht je hier wel mee gaan trainen dan is dit geheel op eigen risico.
 12. Laat je eigendommen niet achter in de kleedkamers. Je spullen kan je meenemen in een sporttas de Dojo ruimte in. Dojo Saiha is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van eigendommen.
 13. Mobiele telefoons dienen tijdens de Karateles op stil of uitgezet te worden.
 14. Wij hebben allemaal respect voor elkaar. Wij trainen gemengd. Pesten wordt niet getolereerd.
 15. Het is leden verboden om doping en/of andere stimulerende middelen te gebruiken.
 16. Voor leerlingen t/m 6 jaar geldt: Ouders mogen mee naar de kleedkamer om hun kind te ondersteunen met omkleden. Wel geldt dan het vier-ogen-beleid. Dus nooit alleen één volwassene in de kleedkamer bij kinderen, altijd minimaal twee. Voor alle andere groepen en leeftijdscategorieën (vanaf 7 jaar) geldt dat kinderen zich zelf moeten omkleden in de daarvoor bestemde kleedkamersjongens/heren & meisjes/vrouwen.

 

Dojo regels voor alle ouders/verzorgers:

In het kader van de ouderparticipatie bij de eerste Karateles van zijn/ haar kind verplicht aanwezig.

 1. Ouders/ verzorgers mogen de Karateles bijwonen (op de aangegeven lestijden).                   Wel met gepaste stilte en zonder bemoeienis van de les.
 2. Ouders/ verzorgers zijn een goede supporter en geven het goede voorbeeld, door respect te hebben voor iedereen.
 3. Ouders/ verzorgers zorgen ervoor dat zoon/dochter op tijd aanwezig is voor een training of wedstrijd.
 4. Ouders/ verzorgers zien er op toe dat zoon/dochter zich op tijd afmeldt voor een training of een wedstrijd.
 5. Ouders/ verzorgers spreken zoon/dochter aan op eventueel wangedrag.
 6. Ouders/ verzorgers bemoeien zich niet met de trainingsvisie, lessen en aanpak tijdens de lessen.
 7. Ouders/ verzorgers gedragen zich sportief richting organisaties, scheidsrechters, coaches, deelnemers en ouders op wedstrijden en trainingen.