SchoolKarate

schoolkarate

School Karate : “Weer eens iets anders dan een reguliere gymles !”

Schoolkarate

Wij werken mee aan het landelijke project Schoolkarate op basis- en middelbare scholen. Wil je ook eens een karateles (in plaats van de gewone gym of andere les)? Laat dan je leerkracht eens een bezoekje brengen aan onze website www.dojosaiha.nl of de website www.schoolkarate.nl

Het Schoolkarate Project

Het project Schoolkarate.nl is een initiatief van Shihan Ruud Muller (7e dan Kyokushinkai Karate) en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk succes. Het initiatief omvat het gratis verzorgen van karatelessen aan basisscholen en middelbare scholen door lokale karate-instructeurs. Dit met als doel het promoten van het opvoedkundige karakter van karate onder de jeugd. Inmiddels is het project bezegeld met het BNK-predicaat van het CBME.

Waarom Schoolkarate?

Karate is namelijk een sport waarbij veelzijdige lichaamsbeweging en de inzet van alle spiergroepen centraal staan. Opvoedkundig bevat het een schat van waarde voor de opgroeiende jeugd. Zo wordt er onder andere zeer veel aandacht besteed aan de volgende elementen: lichaamshouding, lichamelijke ontwikkeling, conditie, lenigheid, kracht, balans, motoriek, karaktervorming, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, discipline, wederzijds respect en zelfbeheersing. Om deze redenen is het uitermate geschikt voor de opgroeiende jeugd! Kyokushinkai karate is tevens een sport waarin kinderen aan hun zelfvertrouwen kunnen werken, maar ook op positieve wijze hun overschot aan energie kwijt kunnen raken. Tijdens de karatetraining krijgt men ook te maken met doorzettingsvermogen. Een element dat ook in hun verdere ontwikkeling van groot belang zal zijn. Ouders zijn vaak blij met de resultaten van de karatetrainingen die een zeer positieve invloed hebben op mentale en lichamelijke ontwikkeling van hun kinderen, alsmede hun omgang met anderen. Karate beoefening is sportief en gedisciplineerd bezig zijn. Jeugdige karatebeoefenaars krijgen, afhankelijk van de leeftijd, de technieken spelenderwijs aangeleerd. Binnen het karate is respect bijzonder belangrijk!

Certificaten Schoolkarate.nl

Na afloop krijgt iedere deelnemende leerling een gratis certificaat van deelname

« van 13 »